Share/Save/Bookmark

Endringer i J19-Cupen

  25.12.2017 Kl. 15:20  
Av SKF
Forbundsstyret i NFF har besluttet å endre formatet for NM J19.

Den viktigeste endringen er at 1. runde utvides fra 32 til 64 lag. Det betyr at vi slipper den situasjonen vi har hatt i flere år hvor det i enkelte Kretser, har vært vanskeligere å kvalifisere seg for 1. runde, enn å komme til finalen. Det har også ført til at en del klubber har latt være å melde seg på kvalifiseringsspillet siden nåløyet har vært ekstremt trangt.

Opplegget blir nå at J19-lagene til alle klubben i Toppserien og 1. divisjon er forhåndskvalifisert og slipper å spille kvalifisering. Samtidig er det flere plasser i 1. runde for de lagene som må spille kvalifisering.

De andre endringene som er vedtatt er at det nå blir trekning av motstandere i semifinalene. Tidligere har NFF satt opp alle rundene. Endringen med trekning av semifinalene gjelder forøvrig også for G19 NM. Siste kampdag i NM-rundene er satt til torsdager for å unngå kollisjon med seriekampene.

Administrasjonen i NFF har gjort et grundig og godt arbeid med å fordele antall plasser i 1. runde mellom kretsene. Slik ser oppsettet ut for 2018-utgaven av J19 Cupen.Dette er veldig gode nyheter. NM J19 er den turneringen som henger desidert høyest å vinne i aldersbestemt fotball på jentesiden i Norge.

Forsidefoto er fra 1. runde-kampen Stabæk - Arna-Bjørnar 2017. Foto: Arve Halseth

OBOS

MatchDaySynsamSelect Sport A/S

Vis alle nyheter