Share/Save/Bookmark

Hurra for SKF!

  10.10.2017 Kl. 14:53  
Av SKF

I dag fyller Serieforeningen for kvinnefotball 30 år. Som mange 30-åringer begynner foreningen å modnes. Nye oppgaver venter, ikke minst ansvaret for å øke inntektene til klubbene gjennom (forhåpentligvis) rykende ferske markedsavtaler.

Det var på Bryne Kro den 10. oktober 1987 at foreningen ble stiftet. Klubbene i 1. divisjon, som det het den gangen, var: Klepp, Sprint/Jeløy, Asker, Sandviken, Bøler, Trondheims-Ørn, Setskog, BUL, Troll og Grand. Senere skiftet serien navn til Toppserien, men hadde også noen år som Polygram-serien.

Foreningen, som i dag representerer klubbene i Toppserien og 1. divisjon, har gjennom alle år bestått av ildsjeler. Og den har representert hundrevis av hardt arbeidende frivillige rundt omkring i klubbene. Kvinnefotball har virkelig vært en arena for dem som ikke gir opp når de møter motstand. Fredag den 13. oktober er derfor en passelig dato når klubber og gjester skal feire 30-åringen.

Det er mye som skjer. Foreningen har laget en ny strategiplan med fire overskrifter: spillerutvikling, klubbutvikling, kommersialisering og kompetanse. Kvinnefotballens kår skal settes under lupen i tida framover, gjennom Espelund-utvalget. I år er det også underskrevet en ny samarbeidsavtale mellom SKF og Norges Fotballforbund.

Et kort blikk på historikken viser imidlertid at SKF har mange av de samme diskusjonene og problemstillingene i dag som for 30 år siden. Gjengangere er reisepenger, serieordning, baneforhold og klubbdrift.

Gratulasjonen til oss selv kan være utdrag fra dette brevet fra Skedsmo i 1988: «Styret i Skedsmo FK er glade for at SKF er stiftet, det føles da lettere å være nykommer i toppen av norsk kvinnefotball». La oss håpe at det fortsatt er slik!

 Vis alle nyheter