Share/Save/Bookmark

Synnøve Tverlid til topps

  12.02.2017 Kl. 10:33  
NFFs Honorære lederstipend deles ut til personer som har bidratt med lang og tro tjeneste for klubb og eller forbund og krets. Lørdag mottok Synnøve Tverlid stipendet.

Begrunnelse:

Stipendmottakeren kom inn i klubben sin som spiller på klubbens småjentelag tidlig på 1980-tallet. Her spilte hun så i de ulike aldersklassene oppover til seniorlaget.

Som seniorspiller har hun spilt på øverste nivå for både Sandviken og BUL fra Oslo. Høydepunktet som spiller opplevde hun imidlertid da moderklubben Bjørnar kvalifiserte seg til Toppserien, etter seier mot Donn på Åsane stadion høsten 1996. Og i årene som fulgte da først Bjørnar i 2000 og senere Arna-Bjørnar i 2002, spilte seg hele veien frem til cupfinaler på Ullevål stadion.

Som leder har hun markert seg gjennom årene på en meget positiv måte. Allerede på slutten av 1990-tallet tok hun på seg vervet som leder av kvinnestyret i fotballgruppen i Bjørnar. Hun var i denne perioden en av de som stod sentralt i arbeidet da klubbene Bjørnar og Arna Turn besluttet å gå sammen til Arna-Bjørnar AIL. Hun bidro videre som leder av kvinneavdelingen i den nye klubben i årene etter. Hun har siden vært en markant lederskikkelse i klubben og bekler i dag rollen som nestleder i styret for kvinner senior.

Synnøves bidrag for kvinnefotballen i Hordaland førte henne til styret i NFF der hun satt som styremedlem i perioden 2004-2008. Hun har i de senere årene hatt verv som medlem og etter hvert leder av Serieforeningen for Kvinner, SKF, hun har sittet i NFFs toppfotballkomitè for kvinner, representert NFF i ulike internasjonale panel og vært NFFs delegasjonsledere for landslag.

Synnøve har vært en av Hordalandfotballens mest markante og betydelige ledere gjennom over 20 år, og hun har vært viktig for kvinnefotballens posisjon både lokalt og nasjonalt. Hun fremstår og opptrer tillitvekkende, profesjonelt og løsningsorientert, samtidig som hun vet å vise meningers mot når jenters interesser i organisasjonen står på spill. Synnøve har et stort og lojalt fotballhjerte, hun setter klubb og organisasjon høyt og har et bredt og verdifullt kontaktnett.

 
Foto: Arna-Bjørnar (brukes med tillatelse)

Vis alle nyheter